Безплатен фитнес подарък с всяка покупка на стойност над 130/220 € Искам подарък
Силата на Правилния Спортен Сутиен

Силата на Правилния Спортен Сутиен

29. 6. 2021 1 мин. четене

Спортният сутиен ✅ е най-доброто оръжие за жените в спорта. Невероятно важен и мощен.

Гърдите ни подскачат! Това е директно и откровено въведение в една изключително важна тема за всички спортуващи жени. Всички ние сме изпитвали онова досадно подскачащо усещане по време на физическа тренировка, което ни кара да се чувстваме несигурни, а дори понякога е и болезнено. Ако не подкрепим движението на гърдите с подходящ спортен сутиен, това може да доведе до протриване, болка, увисване на гърдите, загуба на работоспособност и дискомфорт. Така че, спортният сутиен притежава магически способности- магията да накара протриването да изчезне, да подобри представянето ни в залата и да превърне несигурността в самочувствие. Всичко, от което се нуждае една спортуваща жена- и за щастие това начинание не е толкова трудно, колкото намирането на перфектния мъж за цял живот.

Síla perfektní sportovní podprsenky

Заедно с Nike сме се посветили на тази тема: 5 различни жени, 10 различни гърди, една обща цел: да намерим перфектния спортен сутиен и да разработим ръководство за всички жени, които все още не са намерили точният. А според актуалната статистика това са 70 процента от всички жени. Очарователно, като се има предвид, че 43,9% от всички жени в Германия са женени и се предполага, че са намерили партньор за цял живот. Така че може би в края на краищата е по-лесно да се намери перфектният мъж, отколкото перфектният спортен сутиен? Ако преди сте били на това мнение, определено вече няма да мислите така след като прочетете тази статия.

За избора на подходящ спортен сутиен трябва да вземете предвид два критерия: размера на вашата чашка и нивото на въздействие на вашия спорт. По-долу ще обясним какво имаме предвид под тези критерии и накрая ще ви дадем основателна препоръка за най-подходящите модели спортни сутиени според вашите индивидуални нужди.

Нивото на Въздействие на Вашия Спорт

При избора на спортен сутиен въздействието на спорта върху движението на гърдите е от особено значение. Или с други думи бихте могли да се запитате:" Колко подскачат гърдите ми по време на спорт ". Различаваме следните нива: Леко въздействие, Средно въздействие и Високо въздействие.

Спортове с Леко въздействие са например йога и пилатес. Това са спортове с ниска експозиция, бавни движения и в идеалния случай без скокове. Гърдите не се движат толкова много и затова имат нужда само от лека опора. Но това не означава, че можете да пропуснете спортния сутиен за тези спортове! Дори да ходите само пеша или да правите йога у дома, където никой не ви вижда: Това все още може да причини увреждане и разхлабване на съединителната тъкан. Ние сме сигурни, че не се занимавате със спорт, за да получите увиснали гърди по-рано-така че може би трябва да се изпробвате сутиени с лека опора по-често.

Спортове със Средно въздействие включват силови тренировки и спининг(spinning). Тези спортове са свързани с по-бързи движения и скокове-но само умерено и с малко подскачане. Така че, спортният сутиен ще може да компенсира за повечето движение.

Спортове с Високо въздействиебягане, футбол, тенис, бокс или танци. Като цяло всяка дейност, която причинява много движение в гърдите и следователно изисква високо ниво на подкрепа.
Тъй като най -вероятно се занимавате с повече от един спорт, това означава, че ще ви трябват различни спортни сутиени за различни спортове.

Размера на Спортния Сутиен

За да намерите перфектния спортен сутиен, трябва да знаете правилния си размер сутиен. Ако никога не сте чували думите "гръдна обиколка" и "чашка"? Тогава определено не трябва да пропускате тези критерий и бързо си вземете метърче.

Гръдна Обиколка: Измерете около ребрата си точно под гърдите. В идеалния случай трябва да останете спокойни и да издишате. Така че, не задържайте дъх и хитрувайте, защото по този начин мамите само гърдите си! Най-добре е да оставите двете ръце да висят надолу, докато измервате. Разбира се, това е възможно само ако имате някой, който да ви помогне. В противен случай все още можете да оставите едната ръка да виси отпусната, докато другата поема измерването.

Чашка: Това се отнася до измерването на гръдната обиколка в най-широкото място, за да разберете точният размер на чашката си и да избегнете притискане. И така: Върхът е най-изпъкналата, най-забележима част от гърдите ви. Най-голямата обиколка на гърдите може да бъде в горната или долната част на гърдата-това варира от жена до жена. И сега измервате от дясната най-видна точка на гърдата до най-изпъкналата точка на лявата гърда. И това е вашият размер на чашката!

Halter

И така, сега имаме две измервания и, разбира се, има хубава таблица с размери. Спортни сутиени от Nike се предлагат в размери XS до 2XL. И сега просто трябва да намерите правилния размер въз основа на вашите измервания. По-тъмните показват, че вероятността този размер да е идеален за вас е много голяма. Ако в крайна сметка имате не засенчен размер, препоръчително е да започнете с този размер и след това да преминете към съседните размери.

Размери

И накрая, проверката за добро усещане: 
Сутиенът покрива ли цялата гърда? 
Остава ли на място по време на физическа активност? 
Каишките не се впиват, прищипват или пречат на нещо друго? 
Носите функционален материал? 
И също много се харесвате в спортния сутиен?
Когато сте поставили 5 отметки, вече сте наистина близо до вашия перфектен спортен сутиен.

Твоят Перфектен Спортен Сутиен

Колкото и неромантично да звучи, следната формула държи ключа към успеха: 

Нивото на въздействие на вашия спорт + размера на гърдите ви = нивото на опора на вашия спортен сутиен

Това означава, че за спортове с голямо въздействие (бягане, футбол, тенис, бокс, танци и т.н) имате нужда от спортен сутиен с висока опора, независимо от размера на чашата ви.

Също така е важно да споменем, че жените с голям размер на чашката (чашка L до 2XL) се нуждаят от спортен сутиен с висока опора, независимо от вида спорт.

Във всички останали случаи взаимодействието на размера на гърдите и вида спорт определя оптималния спортен сутиен и следователно най-добрата възможна опора.

Всичко е изобразено в следната графика:

Препоръчителни спортни сутиени

Важно е да се отбележи, че това са само препоръки. Ако предпочитате спортен сутиен с по -висока опора дори по време на спорт с ниско въздействие, това е напълно ок. 

Доказаната класика от Nike

Нека разгледаме по-отблизо горещите кандидати за титлата "перфектния спортен сутиен".

Сутиен с Лека Опора: Nike Indy Bra

Сутиенът Indy е предназначен за целодневно носене и комфорт. Тези сутиени са по-меки и по-малко структурирани—идеален за жени с по-малки размери на чашката и дейности с ниска интензивност.

Искам Своят Nike Indy

Сутиен със Средна Опора: Nike Swoosh Bra

Сутиенът Swoosh предлага по-голямо покритие, по-широки презрамки и по-висока компресия от сутиена Indy. Това осигурява повече опора със същия комфорт. Предлага се със или без подплънки.

Искам Своят Nike Swoosh

Сутиен с Висока Опора: Nike Flyknit FENOM Bra

Сутиенът Flyknit FE/NOM предлага разтягане, висока опора, сигурно усещане за компресия и минимално отскачащо движение на гърдите. Той предлага висок комфорт, здрави презрамки и вградени чашки, които да ви придържат и да свалят натиска от раменете ви. Този спортен сутиен е проектиран да бъде най-лекият сутиен за спортове с голямо въздействие. Това го прави подходящ за всяка жена и всеки спорт.

Искам Своят Nike Flyknit FENOM

Сутиен с Много Висока Опора: Nike Alpha Bra

Спортният сутиен Nike Alpha е създаден, за да ви държи при излитане. Предварително оформените чашки осигуряват компресирано прилягане за отлично захващане. Регулируема закопчалка на гърба позволява индивидуално затягане. Това ви дава най-силната опора сред нашите класики на Nike.

Искам Своят Nike Alpha
 
Не забравяйте: Всяка жена е индивидуална и това е красиво!

По време на фотосесията ми стана ясно колко различни сме една от друга, когато става въпрос за избор на спортен сутиен. Докато някои от нас посягат директно към най-яркия спортен сутиен, други са по-сдържани и предпочитат неутралните тонове. По същия начин има различни предпочитания, що се отнася до нивото на опора. Ако се чувствате най-удобно да правите статични упражнения за разтягане в спортен сутиен със силна опора, това е напълно ок? И дори да се чувствате много по-удобно в различен размер от вашият или с различна опора, това пак е напълно ок. Най-важното е, че ВИЕ се чувствате комфортно и не чувствате болка. Мисля, че за всяка жена е предизвикателство да застане пред камера в спортен сутиен. Без значение колко е доволна от себе си и тялото си. Но спортен сутиен, в който се чувствате комфортно, харесва ви и се чувствате добре, е много по-лесно. И това трябва да е нашата цел: да се чувстваме уверени и добре в спортен сутиен.

Моят Извод

Спортният сутиен е най-доброто оръжие за жените в спорта. Невероятно важен и мощен. Може да превърне тренировката в мъчение.
Но също така може да ви даде много, когато намерите правилния. С перфектния спортен сутиен едва ли ще забелязвате, че го носите. Той трябва да се чувства лек и непринуден. Дава опора, без да ограничавате. Точно като перфектния приятел на гърдите.

Намери своят